Voor onze reis moeten veel dingen geregeld worden. Voordat we weg kunnen, zijn we al heel wat uurtjes kwijt aan informatie zoeken, nadenken over de keuzes die je moet maken en het regelen van allerlei kleine en grote zaken. Op deze pagina kun je al die voorbereidingen terugvinden.

Welke reis en welk reisbureau?
Het eerste waar over moet worden nagedacht is natuurlijk het tijdspad en de route die we willen afleggen. We zijn daarom ter oriëntatie naar een bureau geweest dat gespecialiseerd is in wereldreizen. Zij hebben ons geholpen met onze keuzes en het tijdspad. Ter afsluiting kregen we een offerte mee. Hier schrokken we toch wel een beetje van. In deze tijd zijn de prijzen om te gaan vliegen flink verhoogd in vergelijking tot een aantal jaren geleden. Toch hebben we verder gekeken wat de mogelijkheden zijn. Bij verschillende aanbieders hebben we offertes aangevraagd, maar dit zette geen zoden aan de dijk. We zijn vervolgens over de grens gaan kijken.

Round the world tickets
We hebben gekozen voor zogenaamde Round the world tickets. Met een RTW ticket heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende vluchten van een aantal samenwerkende luchtvaartmaatschappijen (allianties) binnen een bepaalde periode. Je vliegt de wereld rond, dus je vliegt niet terug via de heenweg. Binnen de RTW tickets zijn er verschillende soorten allianties. Wij hebben ‘The great Escapade’ RTW-ticket. Dit is een alliantie met de volgende maatschappijen: Virgin Atlantic, Singapore Airline, Silk Air en Air New Zealand. Dit ticket biedt 29.000 miles (extra miles zijn bij te kopen) en een onbeperkt aantal stops met vertrek vanuit de UK. Er zijn zeer veel bestemmingen mogelijk in Azië en er is ook een ruime keus aan bestemmingen in Oceanie, de Pacific en de USA. Aangezien het startpunt van dit RTW ticket Londen is, zijn we logischerwijs gaan kijken naar reisbureau’s in Londen. We kwamen uiteindelijk uit via Travel Nation waar we de E-ticktes hebben geboekt. Wat de prijs betreft waren we veel goedkoper uit dan de bureau’s in Nederland.

Reisverzekering
Een goede reisverzekering is een must. Hierin bestaat veel onduidelijkheid. Voor veel mensen valt al snel de doorlopende reisverzekering af, omdat je hier maar maximaal een x aantal dagen aaneengesloten mag reizen. Er bestaan verschillende reisverzekeringen speciaal voor wereldreizen. De premie hiervoor is echter heel erg hoog. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er wel degelijk doorlopende reisverzekeringen bestaan waarbij er geen maximum bestaat wat lengte van één reis betreft. Onze keuze viel op de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer. Hierbij mogen we zelfs 365 dagen aanééngesloten reizen. Daarnaast bood Centraal Beheer een goede (medische) dekking en premie. Bovendien waren ze als beste getest door Kassa en Independer.

Vaccinaties, malariatabletten en visa
Vaccinaties was het volgende waar we ons om moesten bekommeren. We zijn gevaccineerd voor Hepatitis A, Buiktyfus en DTP. Malariatabletten (Malerone) halen we tijdens onze reis. Alleen voor Australië hebben we een ETA visum moeten regelen. Dit kon gelukkig elektronisch. Voor Thailand krijgen we een visum voor 30 dagen bij aankomst. Mochten we echter over de grens gaan naar Cambodja en weer terugkeren naar Thailand, gaan de 30 dagen opnieuw in.

Backpacks
Als laatste zijn we gaan kijken naar goede backpacks. Dit zijn uiteindelijk de Osprey Sojourns geworden welke als backpack kan worden gedragen, maar ook tot trolley kan worden omgetoverd. In landen zoals Amerika, Nieuw Zeeland en Australië zullen we weinig de backpack echt moeten dragen. De backpacks hebben we laten versturen via de winkel Goos Ski en Outdoor in Zoetermeer. Zij waren in totaal 100 euro goedkoper dan bij Bever Sport.