In de afgelopen jaren hebben we het er regelmatig over gehad; waar zullen we terecht komen in de toekomst? Zowel Chun Ket als Lydia kwamen tot de conclusie dat we niet beslist in het noorden van Nederland hoeven te blijven. Lydia komt via haar studie regelmatig in contact met het buitenland door middel van projecten. Het buitenland trekt haar steeds meer. Chun Ket heeft het er wel eens met vrienden over gehad, door verschillende landen reizen. Dit is iets wat hij graag een keer zou willen doen.

Het idee om met elkaar samen te gaan reizen bestond op dat moment nog niet. We zaten immers beiden in een andere fase van de studie. Toch vielen alle puzzelstukjes in elkaar, aangezien Lydia er een half jaar tussenuit kon. Ze had een versneld traject gevolgd tijdens haar studie waardoor ze een half jaar winst had. Dit halve jaar kon ze dan inzetten voor een reis om de studie na terugkomst te vervolgen. Na veel gesprekken en ideeën uitwisselen is het idee geboren: We gaan op wereldreis!

Met enkel het idee zijn we er nog lang niet, er moet nog heel wat worden gedaan en worden uitgezocht. Sparen is natuurlijk een vereiste zodat de H&M flink wat omzet heeft misgelopen door de bezuinigingen van Lydia. Hoe de voorbereidingen eruit hebben gezien kun je zien onder ‘Voorbereiding’. Mailen naar beide personen kan naar ckenly@joinourtrip.nl

Maar eerst even voorstellen

Chun Ket Thye (chunket@joinourtrip.nl), geboren te Harlingen op 7 maart 1984. Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik in Leeuwarden doorgebracht. Na de Havo heb ik de studie Managament, Economie & Recht gevolgd aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Toen deze was afgerond in 2005 was ik enerzijds nog niet uitgeleerd en anderzijds beviel het studentenleven erg goed. Een tweede studie was dan ook een logisch vervolg; Bedrijfskunde werd het aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een afstudeerstage in de Randstad werd het tijd om de scriptie af te ronden waardoor ik in augustus 2008 ben afgestudeerd. Voordat het studentenleven wordt ingeruild voor het ‘echte’ harde leven staat een mooie reis van ruim 4 maanden in de planning, ik heb er zin in!

Lydia Frölich (lydia@joinourtrip.nl), geboren te Leeuwarden op 24 juli 1986. Al mijn hele leven lang ben ik woonachtig in Leeuwarden. Na de Havo te hebben gedaan en er iets langer over te hebben gedaan dan dat de bedoeling was, werd het ook voor mij tijd om te gaan studeren. Ik kon moeilijk een keuze maken voor welke opleiding ik zou gaan volgen. Uiteindelijk vonden we beiden dat de opleiding Vastgoed & Makelaardij echt iets voor mij is. Ik ben deze opleiding gaan volgen aan de Hanze Hogeschool Groningen. Ik zit inmiddels in mijn laatste fase van de opleiding: het afstuderen! Ik heb een speciaal programma gevolgd tijdens mijn studie waardoor ik het traject versneld heb kunnen doen. Hierdoor ontstond er voor mij een half jaar winst. Dit half jaar gebruik ik nu om samen met Chun Ket op wereldreis te kunnen gaan. Wanneer wij terugkomen in februari 2009 zal ik binnen een week direct gaan afstuderen bij Bemog Projectontwikkeling te Almere. Vanaf februari 2009 zal ik dan ook niet meer in Leeuwarden wonen, maar waarschijnlijk zoals het nu staat in Amsterdam. Veel nieuwe dingen zullen op mijn pad komen, maar ik kan niet wachten om er aan te beginnen!